Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Zapiekanki same w sobie sa zaletą :) a te z ziemniaków szczególnie :)
Odsłon: 61359
Pyszna, zdrowa i bardzo łatwa do przygotowania surówka
Odsłon: 2437
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4305
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 446
Pyszne i szybkie mini babeczki do koszyczka i na świąteczny stół.
Odsłon: 4305
Szybkie i smaczne koreczki śledziowe z papryką , idealne na różne okazje i św...
Odsłon: 446
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę i czosnek obrać , zeszklić na rozgrzanym oleju. Bułkę odcisnąć i wymieszać z mięsem , czosnkiem i cebulą , 1 jajem , musztardą oraz natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni C / z termoobiegiem : 200 st.C /. Z ciasta odkroić kawałek wielkości keksówki , resztą wyłożyć nasmarowaną tłuszczem keksówkę , aby ciasto lekko wystawało poza formę. Nakłuć widelcem . Rozłożyć masę mięsną i przykryć odłożonym kawałkiem ciasta. Białko oddzielić od żółtka i osobno roztrzepać. Białkiem posmarować wierzch i brzegi ciasta. Brzegi zagiąć do środka i lekko docisnąć. Ciasto posmarować żółtkiem. Włożyć do piekarnika. Po 15 minutach , gdy ciasto się zrumieni, temperaturę zmniejszyć do 200 stopni C / z termoobiegiem do 180 stopni C /. Pasztet przykryć folią aluminiową i piec jeszcze 45-50 minut. Podawać z sałatą.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Wędliny
Gotowany boczek wędzony
Wędliny
Pasztet świąteczny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Swojska karkówka w ziołach
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na z...
Odsłon: 1007
Gotowany boczek wędzony
Święta to dla mnie festiwal mięs, u mnie oczywiście nie może zabraknąć boczku...
Odsłon: 727