Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z mięsa mielonego z dodatkiem brokuła, papryki i żółtego sera może być serwowany zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być elementem dania obiadowego lub dodatkiem do pieczywa.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 85
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 903
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 34
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 85
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 903
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 34
Składniki
Brokuła gotujemy w osolonym wrzątku 3-4 min., odsączamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy brokuła, paprykę, bułkę tartą, starty żółty ser, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i obiema paprykami.
Wszystko dokładnie wyrabiamy. Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej masę mięsno-warzywną lekko ubijając i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 50 min.