Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z mięsa mielonego z dodatkiem brokuła, papryki i żółtego sera może być serwowany zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być elementem dania obiadowego lub dodatkiem do pieczywa.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45667
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1427
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45667
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23143
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1427
Składniki
Brokuła gotujemy w osolonym wrzątku 3-4 min., odsączamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy brokuła, paprykę, bułkę tartą, starty żółty ser, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i obiema paprykami.
Wszystko dokładnie wyrabiamy. Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej masę mięsno-warzywną lekko ubijając i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 50 min.