Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostaje wam mięso kurze z rosołu ? Mam dla was idealne wyjście z sytuacji czyli aby mięso się nie zmarnowało przygotowujemy pasztet podam wam świetny moim zdaniem przepis, ale to już sami musicie zrobić aby się przekonać. Mogą być różne rodzaje mięsa z rosołu ja akurat wczoraj gotowałam rosół ze swojskiej kury która miała 1,5 kg część mięsa zjadła rodzinka a z reszty która mi pozostała poczyniłam pasztet i nie żałuję bo może nie wygląda zachęcająco ale efekt końcowy powala na kolana.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1002
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 898
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3236
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1002
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 898
Składniki
Mięso z rosołu oczyścić z kości i zmielić 2 razy przez maszynkę o drobnym sitku, dodając rosół, wymieszać.
Następnie dodać jajka oraz przyprawy i bułkę tartą, dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do blaszki 14 * 20 na dno wlać olej, przełożyć przygotowane mięso pasztetowe. Włożyć do zimnego piekarnika nastawić go na 180 stopni i piec 30 minut. Po tym czasie nastawić piekarnik na 190 stopni i piec jeszcze 30 minut do ładnego zarumienienia.
Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika . Wtedy pasztet opadnie i ładnie się zwiąże. Gdy jest już całkowicie ostygnięty nożem w koło blaszki naruszyć i przełożyć go na talerz ( bardzo dobrze wychodzi bez oporów ).
Taki pasztet idealnie nadaje się na kanapki z różnymi dodatkami np. z cebulą, papryką, pomidorem czy kto z czym lubi. Nadaje się również jako dodatek na Wielkanocny stół. No i przede wszystkim mięso nam się nie zmarnuje wystarczy dać mu drugie życie w formie pasztetu.