Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotujecie rosół i zostaje wam mięso ? Nie wiecie co z nim zrobić ? Podam wam prosty sposób na pasztet z tegoż właśnie mięsa który świetnie sprawdzi się na kanapki do śniadania czy kolacji
Przygotować mięso czyli odjąć je od kości, wybierając z rosołu wybrać też duże części warzyw. Oczyszczone z kości mięso przemielić przez maszynkę o drobnym sitku, następnie wbić całe jajko, wsypać przyprawy oraz wlać rosół z kawałkami warzyw. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
Jak już masa jest przygotowana przełożyć ją do naczynia w którym można piec ( ja miałam specjalne do opiekania ) o średnicy 18 centymetrów i wysokości 5,5 centymetra. Wstawić do piekarnika nastawić go na 200 stopni i piec 80 minut w tym 10 minut w zależności od piekarnia na rozgrzanie, piec do ładnego zarumienienia się pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Ostudzony pasztet świetnie nadaje się na kanapki do kolacji lub śniadania, dodatkowo na pasztet można położyć pomidor, ogórek, sałatę czy kto co lubi. I takim sposobem mięso z rosołu się nie zmarnuje a dobrze się go wykorzystuje
Pyzy z mięsem to propozycja na pyszny obiad gdzie wykorzystamy mięso z rosołu...
Odsłon: 6830
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 20
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 18
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 149
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą ga...
Odsłon: 6124
Bajecznie kremowy, efektowny i pyszny. Z mnóstwem owoców sezonowych i tych, k...
Odsłon: 6784
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 20
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 108
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 18
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 149
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą ga...
Odsłon: 6124
Bajecznie kremowy, efektowny i pyszny. Z mnóstwem owoców sezonowych i tych, k...
Odsłon: 6784
Składniki
Przygotować mięso czyli odjąć je od kości, wybierając z rosołu wybrać też duże części warzyw. Oczyszczone z kości mięso przemielić przez maszynkę o drobnym sitku, następnie wbić całe jajko, wsypać przyprawy oraz wlać rosół z kawałkami warzyw. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
Jak już masa jest przygotowana przełożyć ją do naczynia w którym można piec ( ja miałam specjalne do opiekania ) o średnicy 18 centymetrów i wysokości 5,5 centymetra. Wstawić do piekarnika nastawić go na 200 stopni i piec 80 minut w tym 10 minut w zależności od piekarnia na rozgrzanie, piec do ładnego zarumienienia się pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Ostudzony pasztet świetnie nadaje się na kanapki do kolacji lub śniadania, dodatkowo na pasztet można położyć pomidor, ogórek, sałatę czy kto co lubi. I takim sposobem mięso z rosołu się nie zmarnuje a dobrze się go wykorzystuje
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2396
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2300