Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotujecie rosół i zostaje wam mięso ? Nie wiecie co z nim zrobić ? Podam wam prosty sposób na pasztet z tegoż właśnie mięsa który świetnie sprawdzi się na kanapki do śniadania czy kolacji
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 41
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 50
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 99
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 41
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 50
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 99
Składniki
Przygotować mięso czyli odjąć je od kości, wybierając z rosołu wybrać też duże części warzyw. Oczyszczone z kości mięso przemielić przez maszynkę o drobnym sitku, następnie wbić całe jajko, wsypać przyprawy oraz wlać rosół z kawałkami warzyw. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
Jak już masa jest przygotowana przełożyć ją do naczynia w którym można piec ( ja miałam specjalne do opiekania ) o średnicy 18 centymetrów i wysokości 5,5 centymetra. Wstawić do piekarnika nastawić go na 200 stopni i piec 80 minut w tym 10 minut w zależności od piekarnia na rozgrzanie, piec do ładnego zarumienienia się pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
Ostudzony pasztet świetnie nadaje się na kanapki do kolacji lub śniadania, dodatkowo na pasztet można położyć pomidor, ogórek, sałatę czy kto co lubi. I takim sposobem mięso z rosołu się nie zmarnuje a dobrze się go wykorzystuje