Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wartość kaloryczna 1 porcji: 230 kcal.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 749
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 242
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 749
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 242
Składniki
Pieczarki oczyść. Kapelusze małych sztuk skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem kajeńskim i odstaw na 2 godz. Resztę pieczarek pokrój. 2. Na 2 łyżkach masła podsmaż siekaną cebulę i czosnek, dodaj krojone pieczarki i chwilę smaż razem. Zmniejsz ogień i smaż aż płyn odparuje. Przestudź. Zmiksuj z migdałami, śmietaną, jajkami, tymiankiem i solą. 3. Formę nasmaruj masłem, wysyp bułka tartą. Do polowy napełnij masą, przykryj kapeluszami pieczarek, a te resztą masy. Posyp płatkami migdałowymi. Pasztet ustaw w blaszce z gorącą wodą. Razem umieść w gorącym piekarniku i piecz 40 minut.