Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet jest to bardzo wdzięczne danie, ponieważ smak tego dania możemy w dużym stopniu kształtować do swoich preferencji oraz użyć do zrobienia różnych rodzajów mięs i dodatków. Polecam i zapraszam
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 303
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1024
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 303
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1024
Składniki
Mięso z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Na koniec gotowania dodajemy marchewkę oraz cebulę.
Pieczarki obrać pokroić na cienkie plastry dodać majeranek i zrumienić na oleju z masłem, następnie zdjąć z patelni do wystygnięcia.
Jabłko obrać i pokroić w kostkę.
Kiedy ugotowane mięso i warzywa wystygną, to oddzielamy mięso od kości i przekładamy je do maszynki do mielenia i mielimy. Dodajemy również namoczoną i wyciśniętą bułkę. Aby uzyskać gładką masę ja zmieliłem całość dwa razy.
Do zmielonej masy dodajemy jajka, solimy pieprzymy dodajemy upieczone pieczarki.
Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, rozpuszczone masło, mieszamy na jednolitą masę.
Blaszkę smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką. Całą masę wkładamy do blaszki i pieczemy, przez 1,5 godziny w temperaturze 200 st C. góra/dół.
Po upieczeniu wyjmujemy całość z pieca i odstawiamy do wystygnięcia. A potem, to już tylko smacznego.