Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezastąpiony pasztet na świątecznym stole
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4362
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8957
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17594
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15199
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4362
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8957
Składniki
Każdemu kucharzowi po upieczonej kaczce z nadzieniem: https://smaker.pl/przepis-kaczka-z-nadzieniem-staropolskim,159673,fafiatko.html Zostanie część nadzienia, plecki, skrzydełka, szyjka. Mięso można obrać i upiec łatwy i przepyszny pasztet z galaretą. Nie zapominajmy o esencjonalnym wywarze z dna naczynia do zapiekania- z niego można przyrządzić galaretę.
Obrałam mięso z kaczki, dodałam pozostałości nadzienia i troche wywaru z dna naczynia. Całosć zmalaksowłam, dodaalm jajo, pryprawy i kaszę mannę.
Naczynie do zapiekania wysmarowałam tłuszczem i posypałam bułką tartą i do niego przełożyłam masę. Piekłam pasztet w 175 stopniach przez około 40 minut. Pozostałą część wywaru z pieczonej kaczki, podgrzałam , dodałam odpowiednia ilość żelatyny i wymieszałam.
Gdy pasztet ostygł, polałam go tężejącą galaretą i wstawiłam do lodówki. Smacznego :)