Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem smaczny pasztet z selera. Podane składniki na jedną keksówkę.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40557
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 938
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3254
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40557
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 938
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3254
Składniki
Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.. Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.
Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)
Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem
Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem; Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.