Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem smaczny pasztet z selera. Podane składniki na jedną keksówkę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 692
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1879
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 413
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 692
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1879
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 413
Składniki
Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.. Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.
Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)
Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem
Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem; Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.