Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z serem i pieczarkami"
ok. 130 minut.
Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić.
Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć bułką. 1/3 masy połączyć z pokrojoną marchewką, wyłożyć nią dno formy. Na to wyłożyć resztę masy, przykryć folią aluminiową i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC.
Zamiast pieczarek możesz dodać do pasztetu suszone grzyby. Dzień wcześniej je namocz w zimnej wodzie. Potem drobno posiekaj.Źródło: Twoje Imperium
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26396
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2128
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26396
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2128
Składniki
ok. 130 minut.
Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić.
Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć bułką. 1/3 masy połączyć z pokrojoną marchewką, wyłożyć nią dno formy. Na to wyłożyć resztę masy, przykryć folią aluminiową i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC.
Zamiast pieczarek możesz dodać do pasztetu suszone grzyby. Dzień wcześniej je namocz w zimnej wodzie. Potem drobno posiekaj.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1629
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2340