Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z serem i pieczarkami"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 980
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19041
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 980
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3955
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19041
Składniki
ok. 130 minut.
Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić.
Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć bułką. 1/3 masy połączyć z pokrojoną marchewką, wyłożyć nią dno formy. Na to wyłożyć resztę masy, przykryć folią aluminiową i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC.
Zamiast pieczarek możesz dodać do pasztetu suszone grzyby. Dzień wcześniej je namocz w zimnej wodzie. Potem drobno posiekaj.Źródło: Twoje Imperium