Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z serem i pieczarkami"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4406
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 740
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4406
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 740
Składniki
ok. 130 minut.
Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić.
Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć bułką. 1/3 masy połączyć z pokrojoną marchewką, wyłożyć nią dno formy. Na to wyłożyć resztę masy, przykryć folią aluminiową i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC.
Zamiast pieczarek możesz dodać do pasztetu suszone grzyby. Dzień wcześniej je namocz w zimnej wodzie. Potem drobno posiekaj.Źródło: Twoje Imperium