Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Ugotowałam soczewicę bez namaczania, 25 minut spokojnie wystarczy. Zmieliłam ją, jeśli masa jest sucha można dodać wody z gotowania soczewicy. Do masy dodałam przesmażoną cebulkę, przyprawy, zmiażdżony czosnek. Spróbowałam smaku masy i ją porządnie wymieszałam.
Dodałam jaja, trochę bułki i jeszcze raz wyrobiłam masę. Włożyłam ją do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką. Zapiekałam 40- 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)