Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i wyjątkowo smaczny pasztet, do tego bez pieczenia. Zalany warstwą domowego smalcu dłużej pozostaje świeży.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 595
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 975
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1965
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 595
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 975
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1965
Składniki
Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę na smalcu- można użyć masła. Gdy się zrumieniła zsunęłam ją i dałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły z jednej strony, obróciłam je i dodałam na wierzch pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i 3 łyżki melasy z granatów. Ocet balsamiczny jest bardziej kwaśny więc można dać dwie łyżki. Gdy wątróbki były jeszcze różowe ale już wyciekał z nich czysty płyn po nakłuciu, można skończyć smażenie. Dodałam do nich 5 filecików anchovies i całość zmalaksowałam. Anchovies dodaje głębokiego mięsnego smaku i świetnie komponuje się z drobiem i cielęciną.
Pasztet nałożyłam do foremek i zalałam roztopionym smalcem/ masłem. Kanapki nie trzeba smarować masłem czy smalcem, bo jest od razu z pasztetem.
Smacznego :)