Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i wyjątkowo smaczny pasztet, do tego bez pieczenia. Zalany warstwą domowego smalcu dłużej pozostaje świeży.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę na smalcu- można użyć masła. Gdy się zrumieniła zsunęłam ją i dałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły z jednej strony, obróciłam je i dodałam na wierzch pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i 3 łyżki melasy z granatów. Ocet balsamiczny jest bardziej kwaśny więc można dać dwie łyżki. Gdy wątróbki były jeszcze różowe ale już wyciekał z nich czysty płyn po nakłuciu, można skończyć smażenie. Dodałam do nich 5 filecików anchovies i całość zmalaksowałam. Anchovies dodaje głębokiego mięsnego smaku i świetnie komponuje się z drobiem i cielęciną.
Pasztet nałożyłam do foremek i zalałam roztopionym smalcem/ masłem. Kanapki nie trzeba smarować masłem czy smalcem, bo jest od razu z pasztetem.
Smacznego :)