Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11517
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11517
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Cebulę pokroić w grubsze piórka ,pora w talarki,dać na dużą patelnię i zeszklić. Dodać wątróbkę ,marchew,seler i pietruszkę pokrojone w talarki i smażyć wszystko około 1/2 godz. Na końcu dodać cukinię pokrojoną w plastry i podsmażyć kilkanaście min. Wystudzić,zmielić dodać bułkę odciśniętą,żółtka,białka ubić,dać wszystkie przyprawy i dobrze masę wyrobić. Foremkę posmarować tłuszczem,posypać tartą bułką i zapiekać w 200st.do zrumienienia wierzchu. Letni pasztet wyłożyć na tackę. Smacznego życzę!