Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
keksówka 30 cm, papier do pieczenia, maszynka do mielenia
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Mięsa gotuje się z warzywami jak na bulion, całość trzeba posolić. Wątróbkę się smaży się na oleju. Mięsa przepuszcza się przez maszynkę na drobnym oczku dwukrotnie, z marchewką, pietruszką i kawałkiem selera. Teraz całość trzeba wyraźnie doprawić solą, pieprzem, gałką, czosnkiem suszonym i odrobiną majeranku. Do masy dodaje się jeszcze jajo i kaszę manną do lepszego zestalenia. Nie polecam ubijania białka, pasztet się uniesie i powstanie dziura wewnątrz. ` wywar można wykorzystać na bazę zupy
Masę pasztetową wykłada się do wytłuszczonej i obsypanej bułką formy. Dekoruje się plastrami boczku. Pieczenie 1,5 h w 180 stopniach przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. (Piekłam jeszcze drugą formę, więc czas może okazać się krótszy) Tutaj pasztet jest ukrojony na ciepło, schłodzony nie będzie się kruszył.
Smacznego :)