Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
keksówka 30 cm, papier do pieczenia, maszynka do mielenia
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Mięsa gotuje się z warzywami jak na bulion, całość trzeba posolić. Wątróbkę się smaży się na oleju. Mięsa przepuszcza się przez maszynkę na drobnym oczku dwukrotnie, z marchewką, pietruszką i kawałkiem selera. Teraz całość trzeba wyraźnie doprawić solą, pieprzem, gałką, czosnkiem suszonym i odrobiną majeranku. Do masy dodaje się jeszcze jajo i kaszę manną do lepszego zestalenia. Nie polecam ubijania białka, pasztet się uniesie i powstanie dziura wewnątrz. ` wywar można wykorzystać na bazę zupy
Masę pasztetową wykłada się do wytłuszczonej i obsypanej bułką formy. Dekoruje się plastrami boczku. Pieczenie 1,5 h w 180 stopniach przykryte kawałkiem papieru do pieczenia. (Piekłam jeszcze drugą formę, więc czas może okazać się krótszy) Tutaj pasztet jest ukrojony na ciepło, schłodzony nie będzie się kruszył.
Smacznego :)