Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tutaj podaję przepis na wersję podstawową, tylko soczewica i przyprawy. Do pasztetu można dodać orzechy, gotowane warzywa czy podsmażone grzyby....
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1304
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1751
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1304
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1751
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9074
Składniki
Soczewicę ugotować do miękkości, wystudzić, wrzucić do pojemnika blendera, dodać jajka i dokładnie zmiksować.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć kilka minut.
Do soczewicy dodać usmażoną cebulę i wszystkie przyprawy, wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej masę. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawić do ostygnięcia.