Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek i nie drogi w wykonaniu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12715
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12715
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.