Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek i nie drogi w wykonaniu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.