Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiadek i nie drogi w wykonaniu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Wykonanie: Boczek pokroić, zrumienić na suchej patelni razem z posiekaną cebulą i wystudzić. Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli. Po czym utłuc, wymieszać z boczkiem, śmietaną, mlekiem, żółtkami, przyprawami do smaku. Całość dokładnie wymieszać, dodać sztywno ubitą pianę. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wylać masę ziemniaczaną. Zapiec w temperaturze 180 stopni na rumiano. Podawać na ciepło polany dowolnym sosem i surówką.