Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna marmurkowa pieczeń.
keksówka 20 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Mięsa kroi się w kostkę a podgardle, tłusty boczek przepuszcza przez maszynkę na drobnym oczku. Całość trzeba wymasować z przyprawami i jajem i papryką Masę wykłada się do foremki wytłuszczonej i obsypanej bułką. Piec do silnego zrumienienia, 1,5 godziny. Jeśli nadmiernie się przypieka to można przykryć kawałkiem papieru do pieczenia.
Smacznego :)