Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantna marmurkowa pieczeń.
keksówka 20 cm
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 804
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1544
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 804
Składniki
Mięsa kroi się w kostkę a podgardle, tłusty boczek przepuszcza przez maszynkę na drobnym oczku. Całość trzeba wymasować z przyprawami i jajem i papryką Masę wykłada się do foremki wytłuszczonej i obsypanej bułką. Piec do silnego zrumienienia, 1,5 godziny. Jeśli nadmiernie się przypieka to można przykryć kawałkiem papieru do pieczenia.
Smacznego :)