Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska dobrze smakuje na ciepło i na zimno. My bardzo lubimy na zimno na kanapki. Tym razem, żeby trochę urozmaicić dodałam paprykę.
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2396
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2396
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce, papryki pokroić w małą kostkę, czosnek drobno posiekać. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju, dodać warzywa i smażyć około 10 minut, często mieszając. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Następnie zostawić do przestudzenia. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, bułkę tartą, przestudzone warzywa i przyprawy.
Wszystko razem wymieszać, a następnie wyrobić dłonią kilka minut. Tak przygotowane mięso wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie mięso przełożyć do keksóki wyłożonej folią aluminiową. Wyrównać powierzchnię i uderzyć kilkakrotnie formą o blat, żeby mięso się ułożyło. Wierzch posmarować musztardą.
Tak przygotowaną pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 1 godzinę.