Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne smaki.
wykałaczki, siatka wędliniarska, rekaw do pieczenia
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 402
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16608
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 384
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 402
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16608
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 384
Składniki
Rozcięty na płasko udziec obficie przyprawia się solą i pieprzem. Wnętrze posypuje się rodzynkami. Pieczeń zawija się, spina się wykałaczkami aby utrzymała kształt i wkłada się do siatki wędliniarskiej. Można wyjąć wykałaczki. Roladę piecze się w rękawie do pieczenia około 1,45 minut do 2 godzin. najpierw w 185 stopniach przez 30 minut, potem można zmniejszyć do 170.
Smacznego :)