Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne smaki.
wykałaczki, siatka wędliniarska, rekaw do pieczenia
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2905
Polecam.
Odsłon: 1605
Polecam.
Odsłon: 470
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2905
Polecam.
Odsłon: 1605
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
Rozcięty na płasko udziec obficie przyprawia się solą i pieprzem. Wnętrze posypuje się rodzynkami. Pieczeń zawija się, spina się wykałaczkami aby utrzymała kształt i wkłada się do siatki wędliniarskiej. Można wyjąć wykałaczki. Roladę piecze się w rękawie do pieczenia około 1,45 minut do 2 godzin. najpierw w 185 stopniach przez 30 minut, potem można zmniejszyć do 170.
Smacznego :)