Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne smaki.
wykałaczki, siatka wędliniarska, rekaw do pieczenia
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21679
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1895
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21679
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1895
Składniki
Rozcięty na płasko udziec obficie przyprawia się solą i pieprzem. Wnętrze posypuje się rodzynkami. Pieczeń zawija się, spina się wykałaczkami aby utrzymała kształt i wkłada się do siatki wędliniarskiej. Można wyjąć wykałaczki. Roladę piecze się w rękawie do pieczenia około 1,45 minut do 2 godzin. najpierw w 185 stopniach przez 30 minut, potem można zmniejszyć do 170.
Smacznego :)