Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną pieczeń z karkówki, soczysta i aromatyczna, a na drugi dzień wspaniała wędlina na kanapki. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/6JdGogpT76Q
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4747
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4747
Składniki
Karkówkę płuczemy, wrzucamy do większej miski, następnie wrzucamy musztardę i wszystkie przyprawy z listy, wcieramy wszystko w mięso. Miskę przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, następnie w środek karkówki wbijamy termosondę. Karkówka po wyjęciu z lodówki powinna nabrać temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół, gdy piekarnik będzie nagrzany, wkładamy karkówkę do środka i pieczemy przez dziesięć minut, następnie obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy aż osiągniemy 85 stopni w środku pieczeni. Po wyciągnięciu z piekarnika, pieczeń należy odstawić na 10 minut, aby odpoczęła, po tym czasie kroimy w plastry i podajemy :-) Gotowe !!! Na drugi dzień jak już pieczeń stężeje idealnie nada się jako wędlina na kanapki.