Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Schab przekroić w poprzek, aby powstał płat mięsa. Rozbijamy tłuczkiem (można cienko, ale smaczniejszy jest gdy mięso nie jest do końca rozbite). Mieszamy przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka oraz majeranek), a następnie nacieramy rozbity schab. Mięso mielone doprawiamy przyprawami oraz dodajemy posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę oraz zgnieciony czosnek. Na rozbity i natarty przyprawami schab układamy plastry żółtego sera oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę.
Z jednego boku dajemy przyprawione mięso mielone i zwijamy jak roladę i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 -25 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok 70-80 minut. Po ok 40 minutach wyciągamy z rękawa i pieczemy po ok 15 minut z każdej strony aby schab ładnie się zarumienił. Można podawać na ciepło do obiadu lub wystudzony jako dodatek do pieczywa.