Pieczeń ze schabu
Składniki
- 1 1/2 kg schabu bez kości
- ½ kg mięsa mielonego z łopatki
- 2 łyżki posiekanej zielone pietruszki
- ½ papryki pokrojonej w cienkie plastry
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4-6 plastrów żółtego sera
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- majeranek
Składniki
- 1 1/2 kg schabu bez kości
- ½ kg mięsa mielonego z łopatki
- 2 łyżki posiekanej zielone pietruszki
- ½ papryki pokrojonej w cienkie plastry
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4-6 plastrów żółtego sera
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- majeranek
Etapy przygotowania
Schab przekroić w poprzek, aby powstał płat mięsa. Rozbijamy tłuczkiem (można cienko, ale smaczniejszy jest gdy mięso nie jest do końca rozbite). Mieszamy przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka oraz majeranek), a następnie nacieramy rozbity schab. Mięso mielone doprawiamy przyprawami oraz dodajemy posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę oraz zgnieciony czosnek. Na rozbity i natarty przyprawami schab układamy plastry żółtego sera oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę.
Z jednego boku dajemy przyprawione mięso mielone i zwijamy jak roladę i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 -25 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok 70-80 minut. Po ok 40 minutach wyciągamy z rękawa i pieczemy po ok 15 minut z każdej strony aby schab ładnie się zarumienił. Można podawać na ciepło do obiadu lub wystudzony jako dodatek do pieczywa.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)
Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 296
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2887
Ostatnio komentowane przepisy
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 296
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2887
Składniki
- 1 1/2 kg schabu bez kości
- ½ kg mięsa mielonego z łopatki
- 2 łyżki posiekanej zielone pietruszki
- ½ papryki pokrojonej w cienkie plastry
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4-6 plastrów żółtego sera
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- majeranek
Schab przekroić w poprzek, aby powstał płat mięsa. Rozbijamy tłuczkiem (można cienko, ale smaczniejszy jest gdy mięso nie jest do końca rozbite). Mieszamy przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka oraz majeranek), a następnie nacieramy rozbity schab. Mięso mielone doprawiamy przyprawami oraz dodajemy posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę oraz zgnieciony czosnek. Na rozbity i natarty przyprawami schab układamy plastry żółtego sera oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę.
Z jednego boku dajemy przyprawione mięso mielone i zwijamy jak roladę i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 -25 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok 70-80 minut. Po ok 40 minutach wyciągamy z rękawa i pieczemy po ok 15 minut z każdej strony aby schab ładnie się zarumienił. Można podawać na ciepło do obiadu lub wystudzony jako dodatek do pieczywa.
Takie dania to ja mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację :) Uwielbiam chińszczyznę. Ciekawy i prosty przeis, do wypróbowania przy najbliższej okazji. Pozdrawiam:)
Uwielbiam przepisy z kuchni chińskiej a tą do tego oczywiście należy zaliczyć. Ostra, smaczna i pięknie wygląda. Myślę, że makaron można zastąpić ryżem-oczywiście to jest moja propozycja. Pozdrawiam i do ulubionych.
fajny przepis, jutro zrobię na obiad
PODOBA MI SIE TEN PRZEPIS,WĘDRUJE DO ULUBIONYCH.