Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9608
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3832
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42159
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 266
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9608
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3832
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42159
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 266
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Składniki
Schab przekroić w poprzek, aby powstał płat mięsa. Rozbijamy tłuczkiem (można cienko, ale smaczniejszy jest gdy mięso nie jest do końca rozbite). Mieszamy przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka oraz majeranek), a następnie nacieramy rozbity schab. Mięso mielone doprawiamy przyprawami oraz dodajemy posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę oraz zgnieciony czosnek. Na rozbity i natarty przyprawami schab układamy plastry żółtego sera oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę.
Z jednego boku dajemy przyprawione mięso mielone i zwijamy jak roladę i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 -25 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok 70-80 minut. Po ok 40 minutach wyciągamy z rękawa i pieczemy po ok 15 minut z każdej strony aby schab ładnie się zarumienił. Można podawać na ciepło do obiadu lub wystudzony jako dodatek do pieczywa.