Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Schab przekroić w poprzek, aby powstał płat mięsa. Rozbijamy tłuczkiem (można cienko, ale smaczniejszy jest gdy mięso nie jest do końca rozbite). Mieszamy przyprawy (sól, pieprz, słodka papryka oraz majeranek), a następnie nacieramy rozbity schab. Mięso mielone doprawiamy przyprawami oraz dodajemy posiekaną cebulę, zieloną pietruszkę oraz zgnieciony czosnek. Na rozbity i natarty przyprawami schab układamy plastry żółtego sera oraz pokrojoną w cienkie plastry paprykę.
Z jednego boku dajemy przyprawione mięso mielone i zwijamy jak roladę i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 -25 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze ok 70-80 minut. Po ok 40 minutach wyciągamy z rękawa i pieczemy po ok 15 minut z każdej strony aby schab ładnie się zarumienił. Można podawać na ciepło do obiadu lub wystudzony jako dodatek do pieczywa.