Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swojska biała kiełbasa pieczona w sosie z piwa i cebuli z przyprawami, pikantna i pyszna.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 88
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 69
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 88
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 179
Składniki
Cebule obrałam i pokroiłam w półplasterki. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wrzuciłam cebulę. Czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Dodałam go na patelnię do zrumienionej cebuli. Chwilę przesmażyłam je razem, po czym dodałam musztardę i podlałam piwem. Przyprawiłam wszystko roztartym majerankiem, solą i pieprzem. Wymieszałam i dusiłam sos kilka minut. Następnie sos przełożyłam do naczynia żaroodpornego i odstawiłam do przestygnięcia. Do chłodnego sosu włożyłam kawałki białej kiełbasy. Naczynie przykryłam i odstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia kiełbasę wstawiłam do piekarnika i piekłam je 40 minut w temp. 180 stopni, po czym kiełbaski przekręciłam na drugą stronę i znów piekłam ok 40 minut. Kiełbaskę podałam na gorąco ze świeżym pieczywem.