Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń świąteczna.
wykałaczki, sznurek, rękaw, malakser- stopka miksująca
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso mielone drobiowe trzeba zmalaksować z pesto i śmietanką i przyprawami i barwnikiem na gładką masę, taka jak do parówek. Przyprawy: sól, dodatkowy czosnek, skórka z cytryny.) Pesto z natki: http://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-pesto-z-natki-pietruszki,2022124,fafiatko.html
Pierś rozcina się możliwie najbardziej płasko i obficie się ją posypuje solą i pieprzem. Farsz wykłada się na płat mięsa, zawija się roladę i spina sie ją wstępnie wykałaczkami. Mięso można zasznurować i jeszcze raz obsypać solą i pieprzem, skropić olejem i włożyć do rękawa do pieczenia. Skorzystałam z okazji i do pieczeni dołożyłam ziemniaki, wytłuszczone i posolone. Pieczeń ważyła 2 kg, piekłam ją prawie 2 godziny w 185 stopniach, ale można sprawdzić wcześniej. Jeśli nie zrumieni się wystarczająco, można rozciąć rękaw, i pieczeń posmarować miodem wymieszanym z sosem sojowym i dopiec.
Smacznego :)