Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina wyrazistych smaków na świątecznym stole. Boczek o smaku curry i pięć smaków.
rękaw do pieczenia
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6138
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6138
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Nie mogłam się zdecydować na smak boczku, więc przekroiłam boczek wzdłuż i użyłam dwóch przypraw. Jeden kawałek obsypałam curry a drugi przyprawą pięć smaków no i oczywiście solą.
Boczki najlepiej zostawić na noc, aby lepiej przeszedł przyprawami
Piekłam na warstwie warzyw w rękawie około 1,5 h w 180 stopniach. Oczywiście najlepszy jest jeszcze ciepły i trzęsący się, na zimno też.
:DDD
Smacznego :)