Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza wersja jego wysokości boczku!
rękaw do pieczenia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34604
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34604
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
Trzeba kupić surowy wędzony boczek, jak najwyższy, potem lepiej się prezentuje. Kupiłam dwa kawałki bo tylko tyle się udało wykroić wysokiej części boczku w sklepie. Boczek piecze się w rękawie do pieczenia na warstwie plastrów cebuli 1- 1,5 h w 185 C. Ja zawsze wole dłuższe pieczenie w rękawie.
Gotowe. Pieczenie podkręca smak i tak już pysznego boczusiu. Oczywiście jest smaczny na ciepło i zimno.
Smacznego :)