Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza wersja jego wysokości boczku!
rękaw do pieczenia
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47658
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165462
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 352
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47658
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165462
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 352
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Trzeba kupić surowy wędzony boczek, jak najwyższy, potem lepiej się prezentuje. Kupiłam dwa kawałki bo tylko tyle się udało wykroić wysokiej części boczku w sklepie. Boczek piecze się w rękawie do pieczenia na warstwie plastrów cebuli 1- 1,5 h w 185 C. Ja zawsze wole dłuższe pieczenie w rękawie.
Gotowe. Pieczenie podkręca smak i tak już pysznego boczusiu. Oczywiście jest smaczny na ciepło i zimno.
Smacznego :)