Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza wersja jego wysokości boczku!
rękaw do pieczenia
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85238
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2531
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9984
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3983
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7104
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85238
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2531
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9984
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3983
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7104
Składniki
Trzeba kupić surowy wędzony boczek, jak najwyższy, potem lepiej się prezentuje. Kupiłam dwa kawałki bo tylko tyle się udało wykroić wysokiej części boczku w sklepie. Boczek piecze się w rękawie do pieczenia na warstwie plastrów cebuli 1- 1,5 h w 185 C. Ja zawsze wole dłuższe pieczenie w rękawie.
Gotowe. Pieczenie podkręca smak i tak już pysznego boczusiu. Oczywiście jest smaczny na ciepło i zimno.
Smacznego :)