Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso dobrze pasuje na rodzinne spotkanie.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 340
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 742
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 340
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 742
Składniki
Filet z indyka dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na pół dnia. Z ketchupu, majonezu, musztardy, powideł zrobić miksturę. Filet z indyka zapakować do worka pieczeniowego i dodać miksturę. Mięso dokładnie pokryć miksturą masując woreczek po wierzchu. Dodać garść suszonych śliwek. Dokładnie zamknąć worek spinaczem, albo zawiązać. Umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Po upieczeniu wyjąć mięso i owoce z woreczka. Wystudzone mięso pokroić w cienkie plastry. Smacznego.