Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso dobrze pasuje na rodzinne spotkanie.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2389
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1327
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2389
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 497
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1327
Składniki
Filet z indyka dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na pół dnia. Z ketchupu, majonezu, musztardy, powideł zrobić miksturę. Filet z indyka zapakować do worka pieczeniowego i dodać miksturę. Mięso dokładnie pokryć miksturą masując woreczek po wierzchu. Dodać garść suszonych śliwek. Dokładnie zamknąć worek spinaczem, albo zawiązać. Umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Po upieczeniu wyjąć mięso i owoce z woreczka. Wystudzone mięso pokroić w cienkie plastry. Smacznego.