Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często piekę do chleba pierś z indyka ptzygotowaną właśnie w ten sposób. W marynacie musztardowo-miodowej wychodzi bardzo soczysta. Pasuje do różnego rodzaju kanapek, sałat a taka prosto z piekarnika jest mięsem do drugiego dania.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Umytą pierś z indyka przełóż do naczynia. Zalej solanką. Włóż na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na całą noc ). Po wyjęciu z solanki posmaruj marynatą musztardowo miodową. Umieść mięso oraz pozostałe składniki solanki czyli przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, cebulę i czosnek w rękawie i piecze rozgrzanym piekarniku ok. 60 minut dla 1 kg mięsa w temp. 190 stopni C. ( Pod koniec pieczenia włączam piec na 200 stopni i piekę tak ok. 10 minut). Moja pierś warzyła 1,3 kg i piekłam ją 90 minut.