Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często piekę do chleba pierś z indyka ptzygotowaną właśnie w ten sposób. W marynacie musztardowo-miodowej wychodzi bardzo soczysta. Pasuje do różnego rodzaju kanapek, sałat a taka prosto z piekarnika jest mięsem do drugiego dania.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 72
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Umytą pierś z indyka przełóż do naczynia. Zalej solanką. Włóż na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na całą noc ). Po wyjęciu z solanki posmaruj marynatą musztardowo miodową. Umieść mięso oraz pozostałe składniki solanki czyli przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, cebulę i czosnek w rękawie i piecze rozgrzanym piekarniku ok. 60 minut dla 1 kg mięsa w temp. 190 stopni C. ( Pod koniec pieczenia włączam piec na 200 stopni i piekę tak ok. 10 minut). Moja pierś warzyła 1,3 kg i piekłam ją 90 minut.