Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie mięsa z owocami, pyszny, soczysty schab
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozmarynem, wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Obsmażyć ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni (pod przykryciem). Ananasy odsączyć na sitku i jeśli są w plastrach, pokroic na kawałki, zmiksować z z żółtkiem jaja na puree. Dodać kurkumę, imbir, pieprz cayenne, trochę soli i pieprzu oraz bułkę (w takiej ilości aby masa była dość gęsta). Białko ubić na pianę i wmieszać z ananasową masą. Podpieczone mięso posmarować masą i piec jeszcze ok. 30 minut. Pieczeń wyjąć, pokroić w plastry. Na świąteczny obiad podałam ją z młodymi ziemniakami, gotowaną marchewką i dynią słodko-kwaśną. Smacznego :-) P.s. pomysł podpatrzony u Mirabelki