Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony schab w wędzonej papryce idealnie smakuje z pieczywem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 124
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8690
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155404
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1173
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11941
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 124
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8690
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155404
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1173
Składniki
Przyprawy mieszamy ze sobą. Kawałek schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy przyprawami. Odkładamy na minimum godzinę. Do blaszki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem układamy schab, wlewamy wodę i dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową aby schab się zarumienił. Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno na kanapki. Smacznego ;)