Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony schab w wędzonej papryce idealnie smakuje z pieczywem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 910
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 948
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1696
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 910
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2846
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 948
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1696
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14619
Składniki
Przyprawy mieszamy ze sobą. Kawałek schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy przyprawami. Odkładamy na minimum godzinę. Do blaszki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem układamy schab, wlewamy wodę i dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową aby schab się zarumienił. Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno na kanapki. Smacznego ;)