Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony schab w wędzonej papryce idealnie smakuje z pieczywem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9866
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1637
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3769
Składniki
Przyprawy mieszamy ze sobą. Kawałek schabu myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy przyprawami. Odkładamy na minimum godzinę. Do blaszki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem układamy schab, wlewamy wodę i dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach, pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową aby schab się zarumienił. Podajemy na gorąco jako danie główne lub na zimno na kanapki. Smacznego ;)