Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone i wędzone mięsa to dla mnie kwintesencja Świąt Wielkanocnych.
rękaw do pieczenia, sznurek kulinarny
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18724
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 269
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 348
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18724
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 269
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 348
Składniki
Zawsze w sklepie można zaleźć kawałek schabu z warstwą tłuszczu, można też poprosić w sklepie mięsnym o wykrojenie takiego kawałka. Tłuszcz w tym przypadku dodaje smaku i wilgotności chudemu schabowi i jak wiadomo jest nośnikiem smaku. Tłuszcz można naciąć w kratkę, wtedy będzie się lepiej wytapiał, czosnek wcisnęłam pomiędzy mięso w nacięcia. Teraz całość trzeba obficie posypać przyprawami, łyżką soli z lekką górką- bo to kilo mięsa, jeszcze tradycyjnie: pieprz, majeranek i chili dla ostrości. Mój kawałek był średnio foremny więc dodatkowo obwiązałam go sznurkiem. Mięso piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia,, 1,5 h w 185 C.
Smacznego :)