Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięso jest soczyste, kruche i aromatyczne. Można podać je na zimno, z pieczywem, lub przygotować ulubiony sos i podać na ciepło, jako drugie danie.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67516
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67516
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1860
Składniki
Pierś z indyka umyć. Do zimnej wody włożyć wszystkie składniki, wymieszać, dołożyć mięso (woda powinna przykrywać mięso). Zagotować. Od momenty zawrzenia gotować 5 minut na średnim lub małym ogniu. Po 5 minutach wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i zostawić tak do następnego dnia. Zimny garnek włożyłam do lodówki. Następnego dnia znów całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym i w tym momencie pierś jest gotowa do spożycia.
Polecam