Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki piwnej marynacie kotlety są kruche i soczyste.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231621
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4895
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36057
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1326
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231621
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4895
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36057
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1326
        
        
                Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy prze praskę. Plastry schabu rozbijamy, nacieramy czosnkiem i posypujemy solą, pieprzem oraz estragonem.
Mięso przekładamy do naczynia i zalewamy piwem. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.