Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1086
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1086
Składniki
Doprawione przyprawą do mięs plastry schaby smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obydwu stron. Jeżeli kawałki schabu będą rumiane dodajemy doprawioną solą i ziołowym pieprzem, pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. Dusimy do miękkości schabu. Jeżeli mięso jest miękkie, kończymy duszenie.
Podajemy z ostrymi papryczkami marynowanymi, pieczywem, kaszą, makaronem lub ziemniakami. Smacznego!!!