Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone plastry schabu z ziołami i cebulą.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 273
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14480
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1699
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16648
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 273
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14480
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1699
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16648
Składniki
Doprawione przyprawą do mięs plastry schaby smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obydwu stron. Jeżeli kawałki schabu będą rumiane dodajemy doprawioną solą i ziołowym pieprzem, pokrojoną w pół plastry cebulę.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do zmiękczenia cebuli. Dusimy do miękkości schabu. Jeżeli mięso jest miękkie, kończymy duszenie.
Podajemy z ostrymi papryczkami marynowanymi, pieczywem, kaszą, makaronem lub ziemniakami. Smacznego!!!