Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularne danie w kuchni staropolskiej. Nawet Adam Mickiewicz w ,,Panu Tadeuszu ,, wspomina o tej potrawie....Zaś dla mężczyzn wędliny leżą do wyboru; Półgęski tłuste, kumpia, skrzydliki ozoru, Wszystkie wyborne...
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Umyć i osuszyć. Natrzeć solą i umieścić w naczyniu. Przykryć. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Następnie mięso delikatnie oprószyć świeżo mielonym pieprzem i złożyć w ,,cygaro,,. Pospinać wykałaczkami, albo zasznurować. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym ok 2 godz. - 160 stopni. Można od czasu do czasu polać powstałym sosem. Wystudzić. Smacznego.