Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularne danie w kuchni staropolskiej. Nawet Adam Mickiewicz w ,,Panu Tadeuszu ,, wspomina o tej potrawie....Zaś dla mężczyzn wędliny leżą do wyboru; Półgęski tłuste, kumpia, skrzydliki ozoru, Wszystkie wyborne...
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Umyć i osuszyć. Natrzeć solą i umieścić w naczyniu. Przykryć. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Następnie mięso delikatnie oprószyć świeżo mielonym pieprzem i złożyć w ,,cygaro,,. Pospinać wykałaczkami, albo zasznurować. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym ok 2 godz. - 160 stopni. Można od czasu do czasu polać powstałym sosem. Wystudzić. Smacznego.