Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularne danie w kuchni staropolskiej. Nawet Adam Mickiewicz w ,,Panu Tadeuszu ,, wspomina o tej potrawie....Zaś dla mężczyzn wędliny leżą do wyboru; Półgęski tłuste, kumpia, skrzydliki ozoru, Wszystkie wyborne...
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 67
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 784
Dziś do pracy.
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1744
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 67
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 784
Dziś do pracy.
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1744
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Umyć i osuszyć. Natrzeć solą i umieścić w naczyniu. Przykryć. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Następnie mięso delikatnie oprószyć świeżo mielonym pieprzem i złożyć w ,,cygaro,,. Pospinać wykałaczkami, albo zasznurować. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym ok 2 godz. - 160 stopni. Można od czasu do czasu polać powstałym sosem. Wystudzić. Smacznego.