Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularne danie w kuchni staropolskiej. Nawet Adam Mickiewicz w ,,Panu Tadeuszu ,, wspomina o tej potrawie....Zaś dla mężczyzn wędliny leżą do wyboru; Półgęski tłuste, kumpia, skrzydliki ozoru, Wszystkie wyborne...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 376
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 376
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Mięso oddzielić od kości. Umyć i osuszyć. Natrzeć solą i umieścić w naczyniu. Przykryć. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Następnie mięso delikatnie oprószyć świeżo mielonym pieprzem i złożyć w ,,cygaro,,. Pospinać wykałaczkami, albo zasznurować. Pieczenie w naczyniu żaroodpornym ok 2 godz. - 160 stopni. Można od czasu do czasu polać powstałym sosem. Wystudzić. Smacznego.