Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne powidla sliwkowe.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4067
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2941
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4067
Składniki
Sliwki myjemy i drylujemy. Wkladamy do garnka z szerokim dnem,dodajemy wody i pod przykryciem doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy przez ok.3 godzin juz bez pokrywki.Zostawiamy na 2 godz. i znów gotujemy przez 2 godz.Zostawiamy przez noc.Nastepnego dnia gotuje znów ok.3 godz.i oczywiscie nie zapominamy o mieszaniu najlepiej drewniana lyzka! Gorace jeszcze powidla przekladamy do czystych,wyparzonych sloików!Zakrecamy i pozostawiamy przez 15 min.do góry dnem.
Smacznego!!!