Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z schabu bez kości z kolorową papryką w środku, obłożona plastrami boczku i pieczona w piekarniku. Najważniejszy i najtrudniejszy etap przygotowania to mocne zesznurowanie rolady. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Składniki
Mocno schłodzony w lodówce schab rozcinamy tak by powstał prostokątny płat i rozbijamy go. Następnie nacieramy solą, pieprzem z obu stron, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Cebulę kroimy w pół talarki a czosnek i boczek w plasterki. Schab wyjmujemy z lodówki, rozkładamy, wewnętrzna stronę nacieramy majerankiem i mieloną papryką, układamy plastry świeżej papryki, cebuli i wiórki schłodzonego masła. Schab zawijamy jak roladę, obkładamy plasterkami czosnku a następnie plastrami boczku i sznurujemy mocno grubą nicią. Wierzch nacieramy przyprawami. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa, układamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.