Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z schabu bez kości z kolorową papryką w środku, obłożona plastrami boczku i pieczona w piekarniku. Najważniejszy i najtrudniejszy etap przygotowania to mocne zesznurowanie rolady. Pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2011
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1970
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2011
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1970
Składniki
Mocno schłodzony w lodówce schab rozcinamy tak by powstał prostokątny płat i rozbijamy go. Następnie nacieramy solą, pieprzem z obu stron, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Cebulę kroimy w pół talarki a czosnek i boczek w plasterki. Schab wyjmujemy z lodówki, rozkładamy, wewnętrzna stronę nacieramy majerankiem i mieloną papryką, układamy plastry świeżej papryki, cebuli i wiórki schłodzonego masła. Schab zawijamy jak roladę, obkładamy plasterkami czosnku a następnie plastrami boczku i sznurujemy mocno grubą nicią. Wierzch nacieramy przyprawami. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa, układamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.