Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2958
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79349
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1238
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2958
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 79349
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 478
Składniki
Kotlety dobrze rozbite przyprawiam pieprzem,solą i przyprawą do grilla. Pieczarki drobno kroje i podsmażam na patelni. Na kotlet kładę plaster sera żółtego,część pieczarek i posypuje papryką i posiekaną natką pietruszki(tylko na tą część z serem i pieczarkami)tak przygotowany kotlet zwijam w roladki.
Wszystkie tak przygotowane roladki obtaczam dokładnie w mące następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Roladki zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 3 godziny. Rozgrzewam olej na patelni i obsmażam dokładnie ze wszystkich stron.
Przed samym podaniem usmażone roladki wkładam do rozgrzanego piekarnika,na 150 stopni/20min.z termoobiegiem. Podaje z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką(w moim przypadku surówka z młodej kiszonej kapusty)