Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21623
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21623
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 162
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Kotlety dobrze rozbite przyprawiam pieprzem,solą i przyprawą do grilla. Pieczarki drobno kroje i podsmażam na patelni. Na kotlet kładę plaster sera żółtego,część pieczarek i posypuje papryką i posiekaną natką pietruszki(tylko na tą część z serem i pieczarkami)tak przygotowany kotlet zwijam w roladki.
Wszystkie tak przygotowane roladki obtaczam dokładnie w mące następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Roladki zawijam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 3 godziny. Rozgrzewam olej na patelni i obsmażam dokładnie ze wszystkich stron.
Przed samym podaniem usmażone roladki wkładam do rozgrzanego piekarnika,na 150 stopni/20min.z termoobiegiem. Podaje z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką(w moim przypadku surówka z młodej kiszonej kapusty)