Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne roladki z serem i ogórkiem kiszonym
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2099
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1101
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12045
Składniki
Schab pokroić w plastry Rozbić dość cienko Położyć plaster sera na schab i ogórka kiszonego (ćwiertkę lub połówkę) Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką Opruszyć czerwoną słodką papryką Podsmażyć na patelni ze wszystkich stron W garnku zagotować wodę dodać liśc laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty Wrzucić podsmażone roladki Gotować na wolnym ogniu ok 40 minut Sos zagęścić mąką pszenną Pogotować jeszcze 10 minut Dodać soli do smaku I Gotowe !