Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A teraz moje pyszne roladki, wiem, wiem powtórzę się ale lubię rolowane mięsa.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 48
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 138
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa. Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri. Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały. Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni. Podawać np. z frytkami i surówka z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.