Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9890
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5204
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 104
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9890
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5204
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 682
Składniki
Schab kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie płaty. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy. Na oleju podsmażamy cebulkę przez około 1-2 minuty. Dodajemy pieczarki i smażymy około 3 minuty.
Rozbite plastry schabu przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Smarujemy cienko chrzanem o smaku żurawiny. Na każdym płacie rozkładamy pasek papryki czerwonej, pieczarki, suszonego pomidora oraz kilka sztuk suszonej żurawiny. Całość zwijamy w roladkę i spinamy drewnianymi wykałaczkami. Obsypujemy lekko przyprawą do mięsa wieprzowego.
W naczyniu rozgrzewamy olej, układamy przygotowane roladki, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i obsmażamy roladki z każdej strony. Podlewamy czerwonym winem i dusimy około 10 minut pod przykryciem. Dolewamy bulion warzywny (lub gorącą wodę) i gotujemy 30 do 40 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Pod koniec doprawiamy pieprzem i bazylią.