Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie obiadowe
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5078
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 660
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2554
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 181
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5078
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 660
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2554
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 181
Składniki
Schab kroimy na plastry i rozbijamy na cienkie płaty. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i kroimy. Na oleju podsmażamy cebulkę przez około 1-2 minuty. Dodajemy pieczarki i smażymy około 3 minuty.
Rozbite plastry schabu przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Smarujemy cienko chrzanem o smaku żurawiny. Na każdym płacie rozkładamy pasek papryki czerwonej, pieczarki, suszonego pomidora oraz kilka sztuk suszonej żurawiny. Całość zwijamy w roladkę i spinamy drewnianymi wykałaczkami. Obsypujemy lekko przyprawą do mięsa wieprzowego.
W naczyniu rozgrzewamy olej, układamy przygotowane roladki, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i obsmażamy roladki z każdej strony. Podlewamy czerwonym winem i dusimy około 10 minut pod przykryciem. Dolewamy bulion warzywny (lub gorącą wodę) i gotujemy 30 do 40 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze około 5 minut. Pod koniec doprawiamy pieprzem i bazylią.