Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na obiad dla gości
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119291
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8937
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3114
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119291
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8937
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3114
Składniki
Plastry schabu rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować plastry schabu, najlepiej na noc. Paprykę pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać pokroić w plastry.
Na zamarynowanych plastrach schabu ułożyć po trochu paprykę.
Na papryce ułożyć plastry pomarańczy.
Ser pokroić w słupki ułożyć na pomarańczy a na serze żurawinę.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z pozostającej części pomarańczy.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić roladki i piec 25 minut, wyjąć na każdą położyć piórka z masła, wstawić i piec do zrumienienia około 10 minut.Podawać z pieczonymi ziemniakami.