Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na obiad dla gości
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3962
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154649
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1002
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 409
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3962
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154649
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1002
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 409
Składniki
Plastry schabu rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować plastry schabu, najlepiej na noc. Paprykę pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać pokroić w plastry.
Na zamarynowanych plastrach schabu ułożyć po trochu paprykę.
Na papryce ułożyć plastry pomarańczy.
Ser pokroić w słupki ułożyć na pomarańczy a na serze żurawinę.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z pozostającej części pomarańczy.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić roladki i piec 25 minut, wyjąć na każdą położyć piórka z masła, wstawić i piec do zrumienienia około 10 minut.Podawać z pieczonymi ziemniakami.