Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na obiad dla gości
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15870
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4808
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 552
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15870
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4808
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 552
Składniki
Plastry schabu rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować plastry schabu, najlepiej na noc. Paprykę pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać pokroić w plastry.
Na zamarynowanych plastrach schabu ułożyć po trochu paprykę.
Na papryce ułożyć plastry pomarańczy.
Ser pokroić w słupki ułożyć na pomarańczy a na serze żurawinę.
Spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z pozostającej części pomarańczy.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić roladki i piec 25 minut, wyjąć na każdą położyć piórka z masła, wstawić i piec do zrumienienia około 10 minut.Podawać z pieczonymi ziemniakami.