Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z mięsa schabowego wieprzowego inna alternatywa dla tradycyjnego schabowego polecam i zapraszam po przepis .
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 76
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 76
Składniki
Schabowy kroję w grubsze plastry i cienko rozbijam jak na schabowe ,paprykę kroję w paski ,ogórki w słupki i część sera w słupki można obliczyć ile plastrów mięsa tyle słupków sera .
Każdy schabowy smaruję musztardą i na środek wykładam po kawałeczku papryki ogórka i sera posypuję przyprawami i zwijam roladki jaj się zwija gołąbki by nadzienie było w środku .
Cebulę kroję w pól plastry i wykładam na dno naczyni żaroodpornego .Gotowe roladki obsmażam po obu stronach na gorącym oleju na złocisto i wkładam na cebulę w naczyniu podlewam tłuszczem na którym się smażyły daję kilka listków laurowych ,kilka ziaren ziela angielskiego ,posypuję kminkiem majerankiem i przyprawami , wyszło mi 10 roladek . i piekę w nagrzanym piekarniku ok 30 minut bez termo obiegu na środkowej półce pod przykryciem .
Resztę sera ścieram na grubych oczkach i 5 minut przed końcem pieczenia wyciągam roladki z piekarnika i posypuję serem i posypuję przyprawą do pizzy po serze i piekę jeszcze 5 minut .
Gotowe danie podaję z ziemniakami lub ryżem lub kaszami i ulubioną surówką bądź sałatką może być ze słoika ,u mnie z ziemniakami polecam i życzę smacznego i zapraszam po wykonanie na film poniżej .