Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane roladki, do obiadu. Podane z tłuczonymi ziemniakami z twarogiem z sosem i surówka z kiszonej kapusty.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2098
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12043
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2098
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 166
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1092
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1189
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12043
Składniki
Schab obmyć, osuszyć w ręczniku papierowym. Pokroić na plastry. Każdy kotlet wkładać między folię spożywczą, albo woreczek foliowy. Rozbić tłuczkiem.
Każdy kotlet oprószyć przyprawą z obu stron.Odstawić na pół godziny.
Cebulę, obrać pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ostudzić. Do mielonego mięsa, dodać jajko, cebulkę, sól, pieprz,przeciśnięty czosnek i wszystko razem wymieszać.
Podzielić na tyle części, ile mamy kotletów i uformować wałeczki. (trochę za duże były te wkładki, można mięsa mielonego dać mniej)
Każdy kotlet posmarować musztardą. Brokuł obgotować, widelcem rozgnieść, przyprawić i rozsypać po musztardzie. Wałeczki układać na brokułach. Każdy kotlet zawijać w roladkę, którą zabezpieczać szpilkami do rolad, albo związać.
Każdą roladkę zanurzać w rozkłóconych jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Każdą roladkę podsmażyć, obracając. Przekładać na wysmarowaną blaszkę.
Zapiec w piekarniku, ok. 30 min. w 175 *.
Roladki przełożyć do innego naczynia. Tutaj wlać ok. 1 szklankę gorącej wody,łopatka drewniana wydrapać resztki. Przelać do małego garnka i ugotować sos. Zagęszczając, rozmieszaną prażoną mąką na suchej patelni z wodą lub śmietanką.Przyprawić sos w/g własnego gustu,np. ketchupem.
Ziemniaki, ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i potłuc z serem i śmietaną.
Surówkę przyprawić, pieprzem, cukrem, olejem i wymieszać wszystko.
Roladki podawać z ziemniakami i surówką.