Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane roladki, do obiadu. Podane z tłuczonymi ziemniakami z twarogiem z sosem i surówka z kiszonej kapusty.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 73
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Schab obmyć, osuszyć w ręczniku papierowym. Pokroić na plastry. Każdy kotlet wkładać między folię spożywczą, albo woreczek foliowy. Rozbić tłuczkiem.
Każdy kotlet oprószyć przyprawą z obu stron.Odstawić na pół godziny.
Cebulę, obrać pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ostudzić. Do mielonego mięsa, dodać jajko, cebulkę, sól, pieprz,przeciśnięty czosnek i wszystko razem wymieszać.
Podzielić na tyle części, ile mamy kotletów i uformować wałeczki. (trochę za duże były te wkładki, można mięsa mielonego dać mniej)
Każdy kotlet posmarować musztardą. Brokuł obgotować, widelcem rozgnieść, przyprawić i rozsypać po musztardzie. Wałeczki układać na brokułach. Każdy kotlet zawijać w roladkę, którą zabezpieczać szpilkami do rolad, albo związać.
Każdą roladkę zanurzać w rozkłóconych jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Każdą roladkę podsmażyć, obracając. Przekładać na wysmarowaną blaszkę.
Zapiec w piekarniku, ok. 30 min. w 175 *.
Roladki przełożyć do innego naczynia. Tutaj wlać ok. 1 szklankę gorącej wody,łopatka drewniana wydrapać resztki. Przelać do małego garnka i ugotować sos. Zagęszczając, rozmieszaną prażoną mąką na suchej patelni z wodą lub śmietanką.Przyprawić sos w/g własnego gustu,np. ketchupem.
Ziemniaki, ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i potłuc z serem i śmietaną.
Surówkę przyprawić, pieprzem, cukrem, olejem i wymieszać wszystko.
Roladki podawać z ziemniakami i surówką.