Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki ze schabu"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Schab umyj, wysusz ręcz nikiem kuchennym, po czym oczyść z błonek i pokrój na cienkie plastry. Rozbij je delikatnie tłuczkiem, natrzyj solą i ziołowym pieprzem.
Przebraną i opłukaną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie z kostką rosołową.
Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na każdym plastrze schabu ułóż po plastrze szynki, garść fasolki i natkę.
Zwiń mięso z nadzieniem w roladki i zapanieruj w jajku oraz bułce tartej.
Usmaż schab na rozgrzanym oleju. Podawaj z młodymi ziemniaczkami i sałatką.
Czas przygotowania: 35 min Ilość kalorii na 1 porcję: 370 Stopień trudności: średnie
<strong>Tatiana Lewandowska ze Świecia</strong>Źródło: Telemax