Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijane roladki schabowe z farszem mięsno - pieczarkowym w grzybowym sosie. Podane z ziemniakami z wody i z buraczkami stanowią idealny, niedzielny obiad.
Cebulę, 1/3 pieczarek i 2 ząbki czosnku posiekaj grubo i podsmaż na patelni.
Mięso z rosołu wraz z marchewką i podsmażonymi warzywami zmiel w maszynce.
Przełóż na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż.
Mięso pokrój na kotlety i rozbij na dość cienkie plastry (najlepiej przez folię, aby nie rozerwać mięsa).
Każdy plaster posmaruj musztardą i farszem.
Zwiń ciasno, zakładając boki do środka.
Każdą roladkę obwiąż bawełnianą nitką. Resztę cebuli, pieczarek i czosnku posiekaj grubo.
Rolady dość mocno obsmaż na tłuszczu z każdej strony, podlej szklanką bulionu i połową szklanki wody. Przykryj i duś na małym ogniu ok. 10 minut.
Wrzuć do rondla z mięsem pieczarki, cebulę i czosnek. Przykryj i duś w dalszym ciągu, aż mięso będzie miękkie - ok. 50 - 60 minut.
Rolady wyjmij, odwiń nici.
Powstały sos zmiksuj na gładko z warzywami, dopraw do smaku i włóż na powrót mięso. Podgrzej razem.
Podawaj z ziemniakami z wody i pieczonymi buraczkami.
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 65
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 22
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 43
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 6369
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 485
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 65
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 22
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 43
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 6369
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 485
Składniki
Cebulę, 1/3 pieczarek i 2 ząbki czosnku posiekaj grubo i podsmaż na patelni. Mięso z rosołu wraz z marchewką i podsmażonymi warzywami zmiel w maszynce. Przełóż na patelnię i jeszcze chwilę podsmaż.
Mięso pokrój na kotlety i rozbij na dość cienkie plastry (najlepiej przez folię, aby nie rozerwać mięsa). Każdy plaster posmaruj musztardą i farszem. Zwiń ciasno, zakładając boki do środka.
Każdą roladkę obwiąż bawełnianą nitką. Resztę cebuli, pieczarek i czosnku posiekaj grubo.
Rolady dość mocno obsmaż na tłuszczu z każdej strony, podlej szklanką bulionu i połową szklanki wody. Przykryj i duś na małym ogniu ok. 10 minut.
Wrzuć do rondla z mięsem pieczarki, cebulę i czosnek. Przykryj i duś w dalszym ciągu, aż mięso będzie miękkie - ok. 50 - 60 minut. Rolady wyjmij, odwiń nici. Powstały sos zmiksuj na gładko z warzywami, dopraw do smaku i włóż na powrót mięso. Podgrzej razem.
Podawaj z ziemniakami z wody i pieczonymi buraczkami.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2453
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2393