Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wyjazd mojej przyjaciółki i jej męża upiekłam im ciasto.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1959
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1959
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem.
Na pulchną masę.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, olej, kakao i przyprawę do piernika.
Zmiksować do połączenia się składników.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka.
Wymieszać całość łyżką.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę do suchego patyczka, po upieczeniu pozostawić na 5 minut w piekarniku.
Ciasto wyjąć z blaszki i pozostawić do ostygnięcia.
Wyszło bardzo wilgotne i pyszne.
W sam raz dla gości jak i domowników.