Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Składniki
Przygotowanie: Mięso myjemy i wycinamy białe części, których nie chcemy zjeść. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry zimnej wody. Dodajemy do niej wszystkie przyprawy wraz z czosnkami, musztardą i majonezem. Mieszamy i wkładamy do środka schab. Włączamy ogień i gotujemy przez równo 5 min. (nie więcej!) od momentu zagotowania. Wyłączamy ogień i zostawiamy w przykrytym garnku na 6 h (lub całą noc jak kto woli). Po tym czasie garnek ponownie wstawiamy na ogień i znów gotujemy 5 min. od momentu zagotowania się wody. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po czym schab wyciągamy z zalewy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Idealnie komponuje się z tartym chrzanem.