Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy.
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 45
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6804
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 616
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 89
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 83
Coś mocnego zawsze się przydaje w domu nawet wtedy gdy nie mamy imprezy. Te p...
Odsłon: 45
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 6804
Bardzo proste do zrobienia ciasteczka. Bardzo smaczne, no i domowe. Takie bab...
Odsłon: 616
Pieczone kotlety są zdrowsze od smażonych. Te są z dodatkiem płatków owsianyc...
Odsłon: 89
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 83
Składniki
Przygotowanie: Mięso myjemy i wycinamy białe części, których nie chcemy zjeść. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry zimnej wody. Dodajemy do niej wszystkie przyprawy wraz z czosnkami, musztardą i majonezem. Mieszamy i wkładamy do środka schab. Włączamy ogień i gotujemy przez równo 5 min. (nie więcej!) od momentu zagotowania. Wyłączamy ogień i zostawiamy w przykrytym garnku na 6 h (lub całą noc jak kto woli). Po tym czasie garnek ponownie wstawiamy na ogień i znów gotujemy 5 min. od momentu zagotowania się wody. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po czym schab wyciągamy z zalewy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Idealnie komponuje się z tartym chrzanem.