Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy.
Przygotowanie:
Mięso myjemy i wycinamy białe części, których nie chcemy zjeść. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry zimnej wody. Dodajemy do niej wszystkie przyprawy wraz z czosnkami, musztardą i majonezem. Mieszamy i wkładamy do środka schab. Włączamy ogień i gotujemy przez równo 5 min. (nie więcej!) od momentu zagotowania. Wyłączamy ogień i zostawiamy w przykrytym garnku na 6 h (lub całą noc jak kto woli). Po tym czasie garnek ponownie wstawiamy na ogień i znów gotujemy 5 min. od momentu zagotowania się wody. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po czym schab wyciągamy z zalewy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Idealnie komponuje się z tartym chrzanem.
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 141
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 216
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 141
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 216
Składniki
Przygotowanie: Mięso myjemy i wycinamy białe części, których nie chcemy zjeść. Do dużego garnka wlewamy ok. 2 litry zimnej wody. Dodajemy do niej wszystkie przyprawy wraz z czosnkami, musztardą i majonezem. Mieszamy i wkładamy do środka schab. Włączamy ogień i gotujemy przez równo 5 min. (nie więcej!) od momentu zagotowania. Wyłączamy ogień i zostawiamy w przykrytym garnku na 6 h (lub całą noc jak kto woli). Po tym czasie garnek ponownie wstawiamy na ogień i znów gotujemy 5 min. od momentu zagotowania się wody. Przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po czym schab wyciągamy z zalewy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plasterki. Idealnie komponuje się z tartym chrzanem.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2421
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2332