Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię surową polędwicę czy też szynkę długo dojrzewającą jednak dobrej jakości wyroby mają powalającą cenę :( poczytałam, pooglądałam różne filmiki i spróbowałam sama coś poeksperymentować :) a to jest pyszny efekt :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Pousuwać wszystkie błonki. Przełożyć schab do naczynia, w którym będzie leżakował i dokładnie obtoczyć w cukrze. Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na 24 h. Następnie wylać z naczynia powstały płyn i schab odwrócić na drugą stronę i ponownie przykryć i umieścić w lodówce na kolejne 24h. Schab umyć osuszyć. Tym razem schab obtoczyć w soli, włożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 24 h. Po tym czasie schab wyjąć z lodówki, gdyby był jeszcze jakiś płyn w naczyniu to go odlać, a schab odwrócić na drugą stronę, przykryć i ponownie wstawić do lodówki na 24 h. Schab umyć i osuszyć. Natrzeć dokładnie schab wszystkimi przyprawami i odstawić na 24 h po tym czasie schab odwrócić na drugą stronę i odstawić na kolejne 24 h. Po tym czasie schab przełożyć do podkolanówki -czystej ;) (ja użyłam 2 podkolanówek) zawiązać i powiesić w temperaturze pokojowej w przewiewnym pomieszczeniu na minimum 5 dni (ja trzymałam 10 dni). Smacznego