Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1537
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18356
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1537
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18356
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Składniki
Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć. Zawartość naczynia wylać. Naczynie umyć.
Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą. Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem. Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami. Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso. Wkładamy do pończochy i zawiązujemy. Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni. Gotowe !!!