Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2803
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14539
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 589
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2803
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14539
Składniki
Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć schab z naczynia, dokładnie przepłukać i osuszyć. Płyn z cukrem wylać i umyć naczynie. W kolejnym dniu zasypujemy schab solą, dokładnie nacieramy i wkładamy na kolejne 24 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, dokładnie osuszamy ręcznikami papierowymi. Następnie do czystego i suchego naczynia wsypujemy wszystkie przyprawy i wrzucamy schab, dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso. Następnie wkładamy do pończochy , zawiązujemy, wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni. Gotowe!!!