Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 431
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5454
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 431
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5454
Składniki
Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć. Zawartość naczynia wylać. Naczynie umyć.
Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą. Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem. Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami. Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso. Wkładamy do pończochy i zawiązujemy. Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni. Gotowe !!!