Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć. Zawartość naczynia wylać. Naczynie umyć.
Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą. Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem. Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami. Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso. Wkładamy do pończochy i zawiązujemy. Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni. Gotowe !!!