Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie zwykle aromatyczny schab dojrzewający, delikatna i krucha wędlina. Zrobicie ją sami w 7 dni.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Składniki
Schab należy umyć i umieścić w płaskim naczyniu, następnie wsypać cukier i natrzeć nim schab. Całość odstawić do lodówki na 24 godziny. Następnie wyjąć schab z naczynia i umyć dokładnie, a potem osuszyć. Zawartość naczynia wylać. Naczynie umyć.
Wkładamy schab ponownie do naczynia i zasypujemy solą. Wkładamy do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie wyciągamy schab, myjemy, osuszamy ręcznikiem. Do czystego naczynia wkładamy schab i zasypujemy przyprawami. Dokładnie nacieramy aby pokryć całe mięso. Wkładamy do pończochy i zawiązujemy. Wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 6-7 dni. Gotowe !!!