Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na domową wędlinę. Schab dojrzewający jest genialny, a przygotowanie go jest banalne. Zachęcam, bo jest doskonałą alternatywą dla sklepowych wędlin.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1427
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3223
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 317
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1427
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3223
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 317
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie mięso obtaczany dokładnie w grubej warstwie cukru, wkładamy do pojemnika i dajemy do lodówki na 24 h. Następnego dnia czynność powtórzyć, czyli myjemy mięso z cukru, wylewamy wodę z pojemnika, osuszamy, znowu obtaczamy w cukrze i wkładamy do lodówki na 24 h. Kolejnego dnia robimy to samo, tylko zamiast cukru używamy dużej ilości soli i znowu powtarzamy te same czynności przez kolejne 2 doby. Następnie mięso myjemy z soli, osuszamy, obtaczany dokładnie w przyprawach, wkładamy do podkolanówki i zawieszamy w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej na ok. 8-10 dni, po tym czasie delektujemy się pyszną wędlinką. Smacznego!!!