Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w towarzystwie sezonowych warzyw jest super smaczny i delikatny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1211
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2248
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1211
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 234
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2248
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4315
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w cienkie plastry, a warzywa oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano, po chwili wrzucić warzywa, dodać listek laurowy, zalać winem i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Następnie zalać bulionem, dodać kilka posiekanych listków bazylii i dusić jeszcze przez 15 minut. Po ugotowaniu możemy jeszcze doprawić do smaku i podawać z ziemniakami.